Att vara så nära men ändå så långt ifrån


IMG_7737-001
Min fina.

Jag älskar mål och jag gillar nya utmaningar. När jag började med hund för 9 år sedan hade jag ingen aning om att jag skulle förälska mig i hundträningen så mycket som jag gjort. Jag visste ingenting för 9 år sen, det enda jag visste var att jag ville ha en kelpie. Min farmor och farfar hade en när jag var liten och jag älskade den hunden. Vi gjorde allt tillsammans och ständigt förvånades jag över hur klok han var, älskade liilla Kimo. När jag skaffade Rebell blev jag fast. Mer förälskad i rasen kelpie och fast i hundträningen. Visste ingenting men lärde mig mycket genom skolan då jag gick hundlinjen och sen av alla bloggar man följde, genom hundvännerna och böcker. Man utvecklades och främst ville jag så mycket. Ville utvecklas och bli bättre. Drömmarna var stora!

När jag och Unik fick 307 poäng i en lydnadstävling förra sommaren kändes det verkligen suveränt! Det var en fruktansvärd varm tävlingshelg men ändå gör han det så fint trots andra tävlingsdagen. Känslan var suverän och det mesta satt som det skulle. Som det gör på träning! Men det var också den enda riktiga bra tävlingen vi gjorde poängmässigt.
Känslomässigt? Har alla våra tävlingar varit bra under året 2014. Efter varje tävling har det känts så bra. Vi har jobbat som ett team och oavsett om vi nollat moment så har vi fått förståelse vad VI behöver träna mer på.

Tack vare dem poängen höga poängen vi fick så fick vi även ett fint SM-kval. Drömmen har alltid varit att tävla SM. Jag tror att vi har kapaciteten men jag tror även vi behöver mer träning och mer utveckling. Unik är ung och har alltid utvecklats sent. Kvalar vi inte in till SM detta år så är vi helt enkelt inte tillräckligt bra som alla andra och behöver träna mer OCH det är helt okej! Är inte hela världen om man inte kvalar in. 🙂 Någon gång fixar vi nog det!

Unik är en svår hund. Han är en fin lydnadshund men inte den bästa lydnadshunden man kan ha. Men han är perfekt i mina ögon. Jag älskar när vi tävlar tillsammans. Han gör ingenting lätt för en. Han är inte jämn och oavsett träning där momenten sitter fint kan man aldrig veta hur det kan gå. Han är duktig på momenten och gör dem bra men på tävling har han svårt att hålla ihop. Han har svårt att fokusera och sortera ut momenten. När vi kör friaföljet kan han redan vara i rutan. Sen när vi kör vittringen är han redan klar och taggar på belöning. Ligger steget före. Dock så lär jag mig något nytt varje gång jag och Unik tävlar och det uppskattar jag så. Tävlingarna går inte ut på att få höga poäng och vinna utan det går ut på att utvecklas som team OCH ha roligt tillsammans! Känslan övervinner allt och det viktigaste för mig är att se Unik ha roligt tillsammans med mig och det har han!

IMG_6769

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s