Sammansvetsade tillsammans

1377105_621075921335576_2367605731911591173_n
Över ett år har denna flock blivit EN. Sammansvetsade tillsammans. Underbart att se dem tillsammans och bo med dem.

Många blir förvånade när man säger att dem bor tillsammans. 3 hanar och 1 tik.
Har ni inte dem separat ? – är den vanligaste frågan. Men nej. Dem sover tillsammans och vi särar aldrig på dem. Har man tydliga regler så går det mesta. Man fick gå sakta fram så dem fick lära känna varann.

När jag och Mattias blev tillsammans började vi långsamt att presentera dem för varann. Tero gillar inte andra hanhundar och Unik kan vara ganska vaktig men vi tog det lugnt och sansat. Började att gå promenader tillsammans och i början hade vi Tero hemma hos hans föräldrar för att mina skulle få bo in sig efter flytten. Det hela flöt på fint och sen började vi ha alla tillsammans hemma hos oss. Dem lärde sig varandras signaler och läste av varandra fint. Nu har dem vuxit ihop till en flock och jag älskar att se dem konversera mellan varann. Så häftigt att läsa av dem. Världens finaste flock. Det mest underbara var att se dem förra vintern leka tillsammans för första gången. Hur alla jagade runt bollen och bjöd in varann till lekinviter. Lycka alltså.

Det man märkt mest är att Tero och Unik är väldigt lika varann. Dem gillar när det är lugnt omkring sig och inte mycket hets. Dem vill ha rutiner och jag älskar det med dem. Dom är så fruktansvärt personliga!

Det som var svårt var att ha fyra hundar helt plötsligt. Tar ju ett tag att smälta. Alla är ju aktiva på sitt vis och alla ska ju ha sitt varenda dag. Sen är det ju självklart att jag tog med Tero på allt som mina är med på och låter han få samma aktivering. Man lämnar ju inte en ensam. Inte jag iallafall. Att gå från två till tre hundar märks inget men att gå från tre till fyra hundar blir en himla skillnad. Nu vet man verkligen hur mycket tid man lägger ner, haha. Kan förstå chocken för Mattias från att ha en hund till helt plötsligt välkomna in tre till. Men han har gjort det helhjärtat och jag älskar honom för det. Hur mycket han stöttar mitt hundliv.
Vi älskar våran underbara flock!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s