3 dagars tävling och SM KVAL

Nu har jag och min fantastiska Unik avverkat en hel helg på lydnadstävlingar i den otroliga värmen! 3 dagars tävling har vi kört! Fredag kväll, lördag morgon och nu på söndag morgon!

Unik har varit helt amazing! Alltså vilken underbar liten hund jag har! Han har gått suveränt hela helgen och ens prestera så i topp i sån värme vi har haft är galet. Åh vad jag avgudar den hunden!

Fredag kvällstävlingen jobbade han på så fint! Han kändes otroligt koncentrerad och med. Fick kvitto vad vi behöver jobba mer på och det är jag glad över. Är även stolt att vittringen fungerade så bra under tävlingen då den tjorvat lite under veckan! Bästa bästa U vad du lär mig mycket!

Unik hamnade under fredagen på en 2:a placering på 283 poäng och jag är så stolt! Vi fick miss på zätat, inkallningen, fjärren och sen platsen. Han är lite snabb att sätta sig upp när föraren bredvid ska sätta sin hund upp så jag valde att lägga han ner igen och ta 5 poängs avdrag på det. Under inkallningen så stannande han inte så snabbt som han brukar och sen under zätat missade han ett skifte MEN från denna tävling tar jag stolt med mig 10:an vi fick under friaföljet! Galet vad vi utvecklas!
10345984_572398912869944_483910423426955731_n
Uniks fina protokoll! 😀

På lördag morgon när vi skulle iväg på uppropet kände man sig lagom mör! Vi fick det väldigt varmt men Unik kämpade på fint under värmen! Vi fick startnummer 5 och det kändes bra! Värmde inte upp honom så mycket pga värmen men svalkade honom desto mer istället. Känslan var bra under gruppmomenten och han både satt och låg bra. Sen när vi hade kört klart hela programmet och jag sprang ut och belöna honom och möttes utav mina fina vänner så förstod jag hur bra det hade gått! Känslan under programmet var underbart! Unik var fokuserad, samlad och med! Jobbade som en gud under värmen och genomförde allt så fint. När det sen var prisutdelning och dem ropade ut oss på 307 poäng och klassvinst kändes benen som spaghetti! Alltså galet 😀 307 poäng utav 320! Äntligen! Bästa U!
10547437_572833659493136_6052307228083089516_n
Protokollet från lördagens tävling och SM kval!

Som grädde på moset såg jag idag att MITT och UNIKS namn är på 9:onde plats i SM-kvallistan! Helt sjuk känsla!  Nu kommer det säkert ändrats och vi behöver fler bra topptävlingar men en chans finns att vi faktiskt kvalar in och når dit, skrämmande och underbart!
Unik my hero! ❤

Idag var det sista dagen vi skulle tävla! Unik var trött efter en helg och jag funderade redan på igår att jag skulle belöna han efter rutan oavsett hur det går bara för att han jobbat så hårt hela helgen!

Vi började med gruppmomenten där han olyckligt la sig på sitt i grupp då han slickade sig på bakbenet och jaga bort en fluga så innan han märkt det själv hade han lagt sig. Tråkigt men helt förståeligt. Platsliggningen gick bra och resterande moment fungerade fint. Han kändes lite trött då han inte hade samma tempo så efter vittringen valde jag att gå ut och belöna honom så där bröt vi! Kändes ändå bra då han arbetade så oerhört fint! Bästa busen!

Vilken helg han gjort. Han är helt fantastiskt denna hund!  😀 Nu ska vi vila tills vi ska ner och tävla på u-sm! Ska köra lite finslip på det vi behöver träna mer på! 🙂

TUSEN TACK för alla grattisar och fina ord vi fått! Alla kommentarer efter tävlingar och sms. Ja ni är underbara!!!

10423675_572672709509231_6039706688055704645_n

En reaktion på ”3 dagars tävling och SM KVAL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s