MOTION

image

Jag fick en förfrågan om jag kunde blogga om hur jag motionerar mina hundar. Tänkte att det kan ju vara en rolig grej att blogga om! Vill börja med att länka till http://blogg.haromi.se/?p=1019 som ville jag skulle blogga om detta. Samt även länka till deras webshop http://www.haromi.se – gå in och beställ grejer därifrån till eran älskade 4-benta kompis! Dem har fantastisk fina grejer! Själv beställt därifrån till mina djur! 🙂 

Nåja nu till rubriken! 

Jag tränar inte på gymmet för tiden finns helt enkelt inte till och sen kombinerar jag hellre min motion och hundarnas. Dels för att jag vill ge dem det dem ska ha och sen för att jag hellre spenderar tiden med dem. Att ha 4 hundar tar tid speciellt om alla är aktiva. Man vill ha dem i bra form inför tävlingssäsongen/jaktsäsongen och förhindra skador. 

Jag tävlar väldigt aktivt och tränar därtill. Har höga mål och ambitioner. Vill mina hundars bästa och det är ju upp till mig att se till att dem får den bästa motionen och håller livet ut. För det är ansträngande att tävla och träna. Man känner ju bara det på sig själv om man är en aktiv idrottare. Jag sportade mycket innan jag började med hunderiet och det tog mycket på ens kropp. Man vill ju att sina älskade 4-benta ska hålla och man vill inte köra sönder dem.

Det är så noga att värma upp och ner sin hund innan träning! Det tar en 15/20 minuter innan ett träningspass att göra det samt efter ett träningspass och det tycker jag man ska. Sen är det så noga att ge dem massage och träna deras stabilitet. 

Man kan träna deras stabilitet med hjälp av pilatesbollar eller på en luftmadrass t ex. Är man osäker hur man ska göra så fråga en sjukgymnast, dem hjälper en gärna. 

När jag går ut på powerwalk tar jag med hundarna. När jag cyklar tar jag med dem och även när jag är ute och springer. Sen är vi mycket i skogen och när vi är där passar vi på att skritträna. Dels för att det är så bra för dem och går man i skogen får man ojämnt underlag och då måste dem lyfta på alla tassar ordentligt. Bra träning för en själv också! 

Motion är så viktigt! Både för en själv och sin hund!

… Och inget är väl bättre än en lång promenad med sina älskade 4-benta eller en skön cykeltur! 😀

image

image

En reaktion på ”MOTION

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s