Agilityfilm och lydnadsträning

Igår var vi på klubben o träna! Unik och Skibbe fick premiär köra agility för i år! Herregud vad dem båda älskar det. 🙂

Unik går som bara den och skulle nog bli riktigt bra om man la ner mer tid. Han har farten och en bra tryck! Vi ska tävla lite agility i sommar bara för att han tycker det är så roligt sen är det nog bra för honom miljömässigt. 🙂 För mycket kan vi inte träna eller tävla då jag inte vill belasta honom fel då hans högra tass är lite väl utåtriktad, lite sne. Blir nog så mkt när vi kör lydnaden och han hoppar där.

Skibbe har inte alls kört mkt agility men fick testa lite framåthopp och bommen, ja vad ska man säga? Galet! 😉 Han har en knasig hoppteknik och är lite väl hetsig!

Sen tränade vi lydnad och då fick hela flocken köra! Galet nöjd!

Unik fick lite hinder ivägen när vi tränade rutan med det klara han med bravur! Sen körde vi bruksmomenten och känns galet bra. Har faktiskt börjat lära in framförgåendet fast jag skulle skippa det. Har ju valt att fokusera framåtsändandet men kan ju vara bra o ha framförgåendet när vi ska tävla lägreklass spår snart. Hur har ni lärt in framförgåendet? Lärde in det på Sinus men vet inte om jag ska lära in det på samma sätt på Unik.

Scream fick köra igenom elitmomenten och det kändes så bra! Hans uthållighet blir bättre så han orkar fokusera fast han kört ett intensivt agilitypass innan. Friaföljet kändes bättre än någonsin och dirrapporten! 🙂

Ia fick köra bruksmomenten och tanten är i bästa formen någonsin! Vadå snart 10 år? Hon är fin i kroppen och går riktigt bra. Hon tyckte det var så roligt att hon bara var tvungen att ta stegen själv i slutet, haha.

Tero förvånade mig fint! Första gången han är med mig på klubben och skötte det med bravur. När han inte tränade satt han och jaga råttor men direkt vi träna var det full fokus på mig, härligt. 😀 Han fick köra en längre linförighet, snabba lägganden och rutan! Fina finnen!

Till helgen blir det spår o det är jag laddad för!

 

3 reaktioner på ”Agilityfilm och lydnadsträning

  1. Hej vad det går!

    Jag lärde in med hjälp av handtarget. Var en helg i Göteborg och fick en att vara hjälp. Jag är lat av naturen, kunde ju bara säga till targeten att flytta på sig och fick då fina upprepningar med och utan target. Efter helgen körde jag någon upprepning med Johan hemma men sen utökade jag utan target. Klart smidigt tyckte jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s