FRAMGÅNG I DUBBELT!

Wow vilken fantastisk tävlingsdag jag och mina bästa guldgossar haft! 😀 Idag var det äntligen dags att starta upp tävlingskarriären för detta år! Guldgossarna briljerade verkligen, så stolt!

Tävlingen var i ett ridhus och det var lite spännande då vi inte alls är van att träna eller tävla i ridhus! Sen var det ganska trångt vid ingången där man gick ut och in med sina hundar men jag är så nöjd med hur mina skötte sig!

Börjar med att berätta om Uniks start!
Lydnadsklass Elit!

Sittande i grp: 0 (lägger sig)
Platsliggande: 8
Frittfölj: 8 (pos, sitter ej)
Stå, sitt och ligg under marsch: 10
Ink m ställ o lägg: 10
Sändande m lägg och inkall: 10
Apportering med dirigering: 8 (dirigerar om)
Apportering metall o hopp över hinder: 8 (tvekar)
Vittringsporv o apport: 7 (duttar)
Fjärrdirigering: 10

Summa: 259 poäng och ett första pris på en sjätte placering av 11 startande.

Redan när jag värmde upp Unik kände jag att han var på tårna. Han skuttade och skällflåsade, haha. Sen tyckte han det var jobbigt med alla hundar runt sig i ingången. Unik är ganska osäker och gillar inte trånga utrymmen bland hundar så han blev lite låg. Maria berätta att han gjorde som han brukar då han blir osäker när han la sig i sitt i grupp, han drar bak öronen och sen lägger han sig. Är han trygg så sitter han alltid så jag bryr mig inte i det här, belönade honom lika mkt som om han hade suttit.  🙂

Resterande moment gick ju bara så bra! Härlig känsla och vittringen, vitttringen!!! Galet nöjd! Får vi bara till allt som jag vet att vi kan o har potential till så är SM poängen nära! Unik är så fin, så glad och galen. Efter vi hade tävlat belönade folk oss för att han såg så härlig ut, helt galen och glad. Ja det är min Niken det!

Scream skötte sig alldeles underbart och jag är så nöjd!
Lydnadsklass Tre!

Sittande i grp: 10
Platsliggande: 5 (sätter sig)
Fritt följ vid sidan: 9 (pos)
Sättande: 10
Inkallning med ställande: 10
Sändande m lägg och inkall: 9 (Dk)
Apportering o hopp över hinder: 9,5 (avslut)
Apportering metall: 9 (lite bus)
Vittringsprov o apport: 10
Fjärrdirigering: 7,5 (missar en)
Helhetsintryck: 8,6

Summa: 287 poäng och ett första pris på en andra placering av 4 startande.

Åh så nöjd jag var med Skibbe! Våran uppvärmning blev inte den bästa då dom ropade in till sittande i grupp och plats då jag precis hade tagit ut han ur bilen och i regel måste man värma upp Skibbe ordentligt. Han var lite halv disträ och jag kände när han la sig plats att han kommer sätta sig då jag gick så stressat iväg o sa fel kommando när jag lämna honom.

Resterande moment kunde ju inte gå bättre! Klockren känsla under hela programmet och han var så glad! Lite för galen då han skällde o bet i mig mellan momenten! 😉 Men jag är så nöjd! Underbara älskade aussie! Har film från Skibbes tävlingsstart då Mattias hann filma allt så ska fixa ihop den och lägga ut den här i bloggen vid tillfälle.

1797996_511254935651009_711067627_n
Nöjda killar efter prisutdelningen! 😀 Så galet nöjd med dessa två att det är sjukt! Vi har alltid så fantastiskt roligt och en underbar känsla tillsammans!

Man kan sammanfatta hela helgen som lyckad, fina framgångar. 🙂

8 reaktioner på ”FRAMGÅNG I DUBBELT!

  1. Grattis! Jag blir så grymt sugen på att tävla när jag läser om era tävlingar. Snart så! Jag förstår att de gillade Unik, han har en härlig attityd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s