LYDNADSFINNE

Jag älskar utmaningar och tror att allt är möjligt och sen när jag sätter upp ett mål kör jag fullt ut! Speciellt inom hunderiet.

Sen jag blev tillsammans med Mattias har hans finsk spets Tero på 7 år fått följa med på alla mina upptåg med trion. Tanken var aldrig att jag skulle starta upp någon lydnad med honom men nu har det blivit så och hur häftigt vore det inte att tävla en lydnadsklass 1 med en hund som aldrig kört lydnad utan bara är helt kört inom jakten. Jag satte upp ett mål och nu har vi tränat ett tag. Jag har byggt upp en positiv förväntan av träning och att han ska tycka det är kul innan han hinner bli less. När jag turas om mellan hundarna står han nu och studsar tills det är hans tur. Nu tränar vi mest grunder och att han ska vara tyst. Han gör fina framsteg och det är så kul att följa hans utveckling!

Dom har verkligen vuxit ihop till en flock nu, min trio och Tero. Det är så roligt att se dom ha så kul tillsammans. Något jag aldrig fått Tero att göra är att kampa med leksak, inte så konstigt då dom inte har så stort föremålsintresse men idag bestämde jag mig för att testa en grej.

Jag gick ut med flocken på isen, hade Tero i koppel och lät dom andra springa och jaga en boll. Efter ett tag släppte jag lös honom och frågade om han ville ha den och börja göra lekinviter mot honom. Min trio skällde och studsa på sidan av och sen kasta jag bollen varpå Tero springer och skäller och springer för att hämta den. Jag bara whaaat! Gjorde om det upprepande gånger och han sprang och hade skit kul med den! Sen sprang hela flocken och lekte runt där. Alltså galet! Lilla Terko som brukar strosa runt för sig själv valde nu att stanna med oss och leka. 😀 Jag avslutade leken efter ett tag när alla var på g och för att skapa en positiv bild i leken! Nästa steg blir att ha så kul med apporten och där nyttjar jag också min trios underbara hjälp!

Galet vad hundar påverkar varandra positivt och galet vad min flock påverkat Tero positivt i träning och lek! 😀

Jag är så taggad! Så taggad! Utvecklas massor själv tack vare Tero för oj vad det är skillnad att träna en bruksras och en jakthund!

DSC_0103
Bildbevis från idag! Mer bilder kommer sen på hela flocken!

5 reaktioner på ”LYDNADSFINNE

  1. Härligt! Jag vet vad du pratar om, uppvuxen med jakthundar och det är långt ifrån lika lätta att motivera och träna (lydnad) som vallhundar och bruksraser… 😉

  2. Haha vad roligt!
    Jag kan tycka att det är lite lättare att träna en jaktras ibland då de inte överanalyserar så mycket 🙂 Jag tävlar i lydnad med en svart norsk älghund 😀
    Såklart du ska ut o testa med den där finfina spetsen med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s