2 – Presentera min hund

Presentera min(a) hund(ar)
1557480_484570531652783_95553343_nNu måste ju jag presentera alla 4 hundar som bor hemma hos oss för alla hör ju till familjen!

Unik
DSC_0135
Unik, min allra finaste Unik. Han är min bästa vän och i över 3 år har vi hängt tillsammans som helan och halvan. Han är en underbar tränings och tävlingskompis och tillsammans har vi uppnått mycket trots hans unga ålder. I vardagen är han så lätt att ha och göra med och ibland kan man lätt förknippa han med en gammal farbror då han sover väldigt mycket. Han älskar att ligga och snutta och bara mysa ner sig i sängen. Utomhus springer han inte runt och tok busar utan han gillar att springa runt för sig själv och leka med sin pinne eller komma och tugga en på händerna. I träning ger han alltid 110 procent, helt sjukt hur en hund som Unik kan gå från 0 till hundra bara på någon sekund. Han slösar verkligen sin energi på rätt saker! Unik är en väldigt mjuk och signalkänslig kille och det speglar nog hela hans personlighet men han är så himla social och på jobbet är han perfekt som vårdhund!

Ia
DSC_1705
Ia är en fantastisk hund och jag avgudar henne på alla sätt och vis! I över 2 år har hon bott hos mig och jag är så tacksam för det! I vardagen är hon otroligt lättsam! Har en sån fin av och på knapp. Ia följer med vem som helst som erbjuder gotta eller en leksak. Hon är otroligt trygg i sig själv och väldigt självständig. I träning ger hon alltid 110 procent och ibland blir det väldigt fort och fel. Hon tror väldigt gott om sig själv och har hon bestämt sig för en sak så blir det så! Därför kan hon vara lite klurig i tävlingssituationer men när allt sitter så sitter det bra! Trots sin ålder på 10 år så kan man tro att hon är en unghund så mycket som hon ger i träning. En underbar kelpie på många sätt och vis.

Scream
DSC_0283
Scream eller Skibbe som han oftast kallas är våran clown! Han är hunden med stort H! Överallt och ingenstans och oftast svävar han med tassarna i luften istället för på marken. Han är den hunden som går en på nerverna samtidigt den hunden man skrattar åt konstant! Han är en riktig mammagris och där jag är, där är Skibbe. Trots sin galenskap har han en fin avknapp och i vardagen är han lätt att ha och göra med. Lyssnar otroligt fint. I träning och tävling är han fantastisk! Aldrig har jag mött en hund som är så störningstålig och så himla fokuserad. Trots att vi började tävlingskarriären tidigt har han alltid haft en sån fin koncentration och det skulle inte spela någon roll om det ramla in en hel hästfarm på plan, går man fot så gör man det. Han är även så otroligt genomsnäll! Gör aldrig en fluga förnär och har inget som helst vakt eller resursförsvar i sig. En helt underbar aussie som jag gärna skulle klona tusen gånger om!

Tero
63159_540393505974725_1414399062_n
Tero är husses hund som kom med i paketet när husse kom in i bilden! 😉 Tero är en underbart fin Finsk Spets som är otroligt trevlig. Han är en aktiv jakthund och går fint i jakten. Utställning har han också sysslat med och fått cert! Jag har även börjat träna lydnad med honom och det är otroligt lärorikt och roligt. Han är med på min och trions äventyr och numera har man inte 3 hundar utan 4! Tero har lärt mig mycket och jag ser framemot att utvecklas mer genom denna herre.

4 reaktioner på ”2 – Presentera min hund

  1. Till en början var Skibbe en okänd en. Unik kände man ju, men Skibbe. Han var helt okänd. Men så fick jag träffa honom och oj vilken hund. Kärlek :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s