Hur mallig får man vara?

Något som i allmänhet förstör mycket är avundsjuka. Du får inte vara för bra på något för då är det folk som pratar skit om en. Du får inte heller vara mindre bra för då är det också någon som pratar skit om en. Vad får man vara? Varför ska den svenska avundsjukan finnas och varför har vissa så svårt att glädjas för andra? Kom igen! Glädjs med andra!!!

Jag har hört både det ena och det andra. Förut tog jag åt mig jätte mycket o blev jätte ledsen. Nu bryr jag mig inte lika mycket. Nu tänker jag ”Jaja låt dom snacka då. Jag vet iallafall att jag är en bättre människa än dem” Man kan känna sig skit nöjd med en tävling men då är det någon som står på sidan av och säger ”Men åh där satte hunden sig snett, men åh den går för långt fram, men åh nu gled den ur postion” Men alltså vem bryr sig?! So what?! Glädjs istället att hunden ser glad ut och vill. Fokusera inte fast på vad den gör för fel för föraren som går med hunden kanske är skit nöjd då hunden är med! Ska man alltid fokusera fast sig på alla fel så blir man aldrig nöjd och det är inte okej! 

Jag ropar, tjoar o stimmar på lydnadstävlingar när andra tävlar. Jag nästan skriker o vrålar för att jag blir så glad för deras skull. På förra lydnadstävlingen fick jag höra hur mycket bra positiv energi jag sprider runt mig, hur jag har en sån fin attityd och är en förebild. Dom orden värmde så!! Sån jag vill vara!! Så VAR glad för andras skull, säg hur fin deras inkallning var om ni tycker det! Släng bort avundsjukan o peppa andra!! Ingen vill ha negativ energi runt sig och på en tävlingsplan ska man simma i positiv energi!!

Igår funderade jag hur fånigt mallig och stolt jag får vara innan folk tycker man är pest. Kom på mig själv på kvällen att jag har all rätt att vara fånigt mallig! Jag har rätt att sväva på moln hur länge jag vill och ingen ska komma och tycka annat och gör någon det ska jag inte bry mig!

Efter att jag o Ia tog lydnadschampionatet har jag svävat på moln för att jag o trion har haft ett galet bra tävlingsår!!

Sen tävlingssäsongen drogs igång i Mars har Unik tagit 3 första pris i eliten o fått titeln SE LCH.
Ia har tagit två första pris i eliten (hade ett sen tidigare) och fått titeln SE LCH. Scream har tagit 3 första pris i lydnadsklass 1 samt lydnadsklass 2 och fått titlarna LP1 LP2!!

Alltså jag är så stolt över min trio! Man får ingenting gratis här i livet och all den träning som ligger bakom framgångarna är mycket tid, engagemang samt glädje! Jag lägger ner så otroligt mycket tid i mina djur o jag älskar att dela mina dagar med dom!

Så ja! Jag kommer vara så fånigt mallig jag vill hur länge jag vill!!! 😀

image

12 reaktioner på ”Hur mallig får man vara?

 1. Malin staket ryttare finns det alltid man ska inte bry sig alls.. Tur att du har en annan inställning nu… Det ni har gjort är fantastiskt 😀 Klart du ska vara mallig Malin, så mycket som ni har presterat i år helt sjukt 😀 SLUTA ALDRIG ATT SVÄVA PÅ MOLN DU ÄR VÄRD ATT VARA DÄR FÖR ALLTID ..DETTA ÄR ETT TÄVLINGS ÅR ATT MINNAS OCH ALLTID VARA STOLT ÖVER <3<3<3

 2. Jag resonerar som du. Folk pratar oavsett hur det går, så varför bry sig. Och jag är också jättemallig, över våra bedrifter i år 🙂

 3. Ni är såååå bra, Malin! ❤ dessutom älskar jag att vara runt dig för att du är så glad och positiv. Suuug åt dig och förstå på allvar vilken bra människa du är och hur fina hundar du har. Kramar!

 4. Som du beskriver; att du glädjs med andra så mycket som du gör, det ger dig rätten att vara hur mallig du vill! Jag tycker att måttet som man får malla sig över sina egna bedrifter går hand i hand med hur mycket man kan glädjas åt andras framgångar, och unna andra att vara stolta!

  Det handlar väl mest om en balans mellan att kunna vara stolt över sig själv och samtidigt kunna vara stolt över/glädjas åt/peppa andra. Ger man andra så får man ge sig själv och även förvänta sig att få av andra! 🙂 Tänker jag.

 5. Väldigt bra skrivet! 😀
  ja håller med dig till fullo 🙂
  de enda ja inte lärt mig än e o stänga ute alla kommentarer, ja tar åt mig allt, din hund sitter snett, han ligger snett, fokus e inte på topp.
  I mina ögon behöver inte min hund göra allt som alla tycker att en lydnads hund ska göra, vi ska inte tävla, vi tärnar för o hålla igång lydnaden, o ja e bara glad att han vill träna lydnad för de e ingen favorit gren hos honom ^^

 6. Håller med till 100%, man ska vara glad för andras skull!! Avundsjuka förstör såå mycket! Riktigt bra jobbat till dig som hundförare och grattis till fina resultat och titlar 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s