BRUKSET + FILM

Jag älskar brukset. Speciellt rapporten men även spåret! Unik är uppflyttad till lägreklass. Ia och jag har tävlat elit spår tillsammans och förra året fick vi uppflytt till elit rapporten. 🙂 Men det är svårt att få tiden att räcka till. Jag lägger ner oändlig tid på lydnaden och när man har tre hundar tar det sin lilla tid. Vill gärna satsa helhjärtat på en gren för att få det så bra som möjligt. Men nu har jag suttit och funderat! Unik ska hinna tävla ett lägreklass spår innan vintern kommer. Scream ska debutera i brukset och Ia ska hinna köra en elitrapport! Jag har skrivit in i tävlingskalendern eventuella datum så nu är det bara träna stenhårt!!

Uniks framåtsändande är jag mycket nöjd med, den biten vi har. Vi har ett fint sakta-gående och det har han alltid haft. Unik har ju rätt mycket vall i sig så det har jag utnyttjat när jag tränat framåtsändande. Har kört att jag lagt ut hans favoritboll 5 meter framför honom och sen har jag ställt upp honom i stående position riktat mot bollen, när han har tagit ett steg framåt har jag klickat och skickat han på varsågod mot bollen. Jag har sen utökat träningen hemma med att jag lagt en godis på ett bord och klickat för varje steg. Han har ju alltid haft smygandet i sig så det har vi nog fått gratis. När vi kört detta ett tag och han kändes rätt säker med att jag kunde ta om honom om han gick för fort så la jag in kommando. Jag har ”ss” på honom. Han snappade upp detta så bra!! Tar sin lilla tid men kör man ofta så faller polletten ner! 😀 Har sen utökat avståndet från bollen och direkt han velat ökat tempo har jag bara sagt ”oj” och tagit om honom. Eller så har jag bara lagt till ett ”Unik” och direkt han saktar ner har han fått belöning och springa till bollen!

Idag la jag för första gången ihop alltihop! Med fotgående, springa fort och sen sakta ner! Och wow! Är så stolt 😀 Första gången jag lär in momentet på en hund då Ia kunde detta innan hon kom till mig. Fyfan så roligt det var och så duktig Unik var!!! Jag använder framåt när han ska springa fort fram från fotgåendet och ”ss” när han ska sakta ner! Nu känns det som att vi är riktigt nära ett snyggt framåtsändande!! 😀 Ska bara lägga till människorna som ska stå där och sen ta bort ”ss” kommandot MEN det kommer, haha!

Krypet körde vi för någon dag sen och det är riktigt fint. Förut har han velat gå före mig men ändrade bara belöningsplacering så ordna det sig. Med Unik har jag använt nostarget när jag kört in krypet i bakåtmarsch och sen utökade jag till vanlig utgångsposition med myrsteg och sen succesivt ökat till vanliga steg. 😀

Här är en film från krypet och framåtsändandet!

3 reaktioner på ”BRUKSET + FILM

  1. Så kul att du vill satsa även på brukset 🙂 . Hur har du tänkt gå vidare med att få bort kommandot ”sss” ? Jättekul att du skriver om hur du tränar in saker och ting 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s