ATT TRÄNA PÅ TÄVLING ÄR OCKSÅ NYTTIGT

Vilken helg och vilken kämpe lilla Niken är!!! Jag och Maria började våran resa i torsdags med att köra minst 15 mil fel!!! Hur lyckas vi? Ja vi om någon lyckas! En bilresa som ska ta 2,5 timme tog 6 timmar! Haha så jävla galet! Nåja tur att vi är glada i hågen ändå! 😉 Vi somnade rätt snabbt när vi äntligen hade anlänt dit vi skulle bo för att sen tävla fredag och idag på Malmen BK.

Eftersom Unik har varit bland löptikar, varav en är i höglöp och en påväg in i höglöp så kan jag tro det snurrar rätt många hormoner i skallen på honom. Sen att Marias Face började löpa idag som egentligen också skulle tävla gjorde allt mer spännande! Unik är en lätt hane, han skriker inte efter löptikar, kan äta normalt och blir inte alldeles koko i skallen bara för att dom finns där men klart han påverkas, gör nog alla hanar!

Iallfall så har vi tävlat och nu har vi kommit hemma igen efter en lång resa och jag är så stolt över mig själv, stolt över Unik och stolt över oss som ett team även fast det inte blev något första pris!

Vi börjar med fredagens kvällstävling eller ska vi säga MYGGPARADISET?! Djezz aldrig sett på make så mycket mygg! Var bara att dränka hundarna och sig själva med myggmedel!

Unik började dock fint!
Han fixade båda gruppmomenten och fick 10 på sitt i grupp och 7,5 på plats för att han la sig på en annans kommando.
Friaföljet gick helt okej, han tog ut svängarna i språnget och gled ur positionen men jag är nöjd att han inte skutta, en 7 fick vi där!
Han nollade zätat då han inte lyssnade och la sig på stå och stod på sitt.
Inkallningen gick bra och där fick han en 9.
Rutan fick han 8,5 – vet inte varför domaren drog ner betygen där.
I apportering med dirigering valde jag att nolla! Unik sprang fint ut till konan men drog sen mot mitten, jag stannade honom, gav ett till kommando men han ville ände dra sig mot mitten så då sa jag bra o valde sen att gå ett steg mot höger och visa han rätt – då tog han höger!
Metallen fick han 9,5  – mycket fint!
Vittringen nollade vi också, han lokaliserade inte vars pinnarna var utan sprang förbi ut vars dirrapporten hade varit så jag valde att ropa in honom och ställa mig på andra sidan vittringen och skickade då ut honom.
Fjärren valde jag också att nolla, han lyssnade inte och jag fick ge två DK på stå och ändå ställde han sig inte så då sa jag att jag bryter momenten och gick tillbaka till Unik, la om honom och sa ”stå” och då ställde han sig direkt så då fria jag honom och han sprang ut från plan för att ta belöning! 😀

Dom moment han genomförde gjorde han riktigt fint och jag är nöjd att jag valde att hjälpa honom göra rätt! Hellre ta en nolla så det blir rätt! Ibland är inte poängen allt, tävling ger erfarenhet!
Jag är så stolt över mig själv! Jag har kommit så långt i min egna mentala träning då jag släppt presentationsångesten och kraven! Känns så jävla bra!!  Unik och jag for sen hem och däcka i soffan nöjda!!

Idag var det en ny dag! En ny tävlingsdag och jag är lika stolt över den fast besviken över omständigheterna!

Jag blir biten av en collie när jag skulle hämta Unik ur bilen för att förbereda honom inför gruppmomenten.. Matten skulle ta ut sin collie ur bilen och jag går en bit ifrån bilen och då kastar hunden sig ut i kopplet och biter mig i höften! What! Den lät inte det mista trevlig och så himla arg. Colliens ägare frågade chockat vad den gjorde och jag sa att den bet mig och hon bara men herregud, va? Gick det bra?..  Obehagligt är bara förnamnet.

Förbereder sen Unik för sittande i grupp och då ser jag ute på plan att hunden som bet mig står där med sin ägare och väntar på oss, utan att reagera går jag ut på plan och sätter Unik och lämnar honom. Han lägger sig strax efter 😦 Han blir låg av hela situationen och lägger sig. Han är inte van att en förare står bredvid sin hund under momentet och hela situationen är han inte van vid.. Han är rätt mjuk kille så förstår det var obehagligt för honom. Jag blir irriterad över hela situationen och ber om att få en annan hund att lägga plats med! Fick en annan hund att lägga med där föraren faktiskt kan lämna hunden! Som det ska vara. Det var väldigt myggigt idag också, mer mygg på hundarna så Unik hade först kliat sig på huvudet sen hade han rullat sig och återlagt sig rätt igen. Förstår honom helt, mygg är okej men massa mygg är fan inte okej! Så det blir två tråkiga nollor på gruppmomenten!

Eftersom jag hade startnummer 1 sprang jag ut från plan sen för att ladda om Unik och mig själv då vi verkligen hade en dålig uppladdning! Sen går vi in på plan och kör resterande moment och jag kan bara le, så bra han är! 🙂

Han får 10 på ALLA moment utom fjärren, vittring och friaföljet! Wow! Friaföljet fick han en 8 på, han trängde något idag. Vittringen så nollar han men inte för att han tar fel pinne utan han springer förbi dom och får ingen vittring alls. Han letar så fint efter pinnarna men stack som igår vars dirigeringsapporten hade varit. I fjärren så fick han 6,5 – fick ge två dk igen innan han ställde sig. Hund som ska minnas allting 😉 Nåja jag är nöjd! På dom andra momenten visade han vars skåpet ska stå och trots den dåliga uppladdningen vi fick gör han det övriga så fint!

DSC04313

DSC04360Bästa busen!

 

4 reaktioner på ”ATT TRÄNA PÅ TÄVLING ÄR OCKSÅ NYTTIGT

  1. Fan vad ni är grymma och vilken härlig inställning! Även vi fick lite annorlunda gruppmoment idag. Två tävlande och en sittnde, kopplad rottweiler i båda momenten. Spännande 😉

  2. Skitbra jobbat av både dig och Unik! Hejaheja 🙂 Ser fram emot den dagen jag också blir sådär mentalt stark att jag kan ta sådana bra beslut på tävling. I dagsläget skulle jag nog bara bli ett nervöst vimsigt litet frågetecken om det körde ihop sig på nåt sätt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s