TÄVLING

Idag har jag och bästa tant Ia tävlat i Eliten. I stekande hetta körde vi till Piteå för att tävla. Träningen har inte varit den bästa under veckan då inte tiden funnits riktigt och sen har Ia varit bortrest och tävlat DM med Björn förra helgen så träningen har varit lidande men trots prestera hon så fint.

Ia är en bestämd tant som vill ha saker på sitt sätt. Hon ställer alltid upp på träning och tävling men tycker hon något då blir det så. Ikväll var det kvällstävling OCH det var så himla varmt ute, stekande sol och närmare 35 grader, som sagt vi brändes ute på plan! Men Ia krigade på såå fint!!!

Jag drog startnummer 3 av 6 och när vi uppvärmde märkte jag att Ia var påverkad men försökte tagga upp henne och det kändes rätt bra. Tyvärr valde hon att lägga sig på sittande i grp. 😦 Så trist då vi inte haft problem med det på jätte länge, nåja inte mycket att göra åt. Under platsliggningen så låg hon fint i alla fall! Sen innan vi skulle köra resterande moment så spola jag massa vatten på henne så hon skulle få svalka sig lite.

Resten av momenten kändes fina. Ia kämpade på fint i värmen, attityden var suverän och helheten underbar! Tyvärr kändes det bättre än vad protokollet visade så tyvärr räckte det inte till ett första pris. Vi snubblande på några fjuttiga poäng ifrån första pris. igen. Nåja det kommer mer chanser och jag är stolt över mig själv och Ia! Stolt att vi kunde ladda om trots att hon la sig på sitt i grp, stolt att vi kämpade på så fint i värmen och stolt över många fina bitar!!! 🙂 Som sagt känslan är viktigast och den fanns där!

Poängen:
Sittande i grp: 0 (ligger)
Platsliggande: 10
Frittfölj: 8,5 (Snett sättande, pos)
Stå, sitt och ligg under marsch: 7 (missar en)
Ink med ställ o lägg: 7,5 (nosar, tar steg)
Sändande m lägg o inkall: 9 (dk)
Apportering med dirigering: 8,5 (avslut)
Apportering metall o hopp över hinder: 10
Vittringsprov o apport: 8 (lätt tugg)
Fjärrdirigering: 8 (dk, avslut)

Summa: Andra pris på 244 poäng och en fjärde placering.

SEN ska jag säga stort GRATTIS till våra bästa träningsvänner Maria och hennes Face som fick första pris på 273 poäng trots en nolla på dirrapport, wow så bra ni är!! ÄR ni så värda!! Bästa nii!!! ❤
Grattis också till alla andra som kämpade så fint i värmen! Så bra alla är!

DSC_4179
Bästa Ia.

3 reaktioner på ”TÄVLING

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s