ATT HA 3 HUNDAR

DSC_5646

Det är ganska komiskt hur livet kan bli. Jag har alltid varit intresserad av hundar men inte förens jag var 16 år fick jag min Rebell. Min läromästare. Tänk att när jag började Grans Naturbruksgymnasium, hundlinjen 2006 så hade jag ingen aning om vad MH var eller hur en lydnastävling gick till.. Inte förstod jag heller skillnaden på blandras och rensras och nu sitter jag här 7 år senare och så mycket som har förändrats och så mycket man lärt sig efter vägen.. Hundintresset växtes större. Det blev inte bara ett intresse utan en hel vardag, ett helt liv. Det är jag glad för. Älskar det livet!

Jag hade Rebell själv i 3,5 år innan jag tog in en till hund i flocken. Nu hade jag aldrig bara kunnat ha en hund. Det är så mycket roligare med två och speciellt när man håller på med hund så mycket. Dom har sällskap av varandra. Träna båda och tävla båda!!

När jag går på stan med min trio så stannar ofta folk och frågar hur man har tid att ha 3 hundar och folk blir nästan chockade när jag säger att det inte är ett hunddagis utan det är mina och vi bor i en lägenhet mitt i stan. Tanken var aldrig att jag skulle ha 3 hundar hemma men ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Ia har nu varit hos mig över 1 år. Jag äger inte henne utan det är hennes uppfödare men jag märker när Ia är och hälsar på hemma hur tomt det är, hon har ju som blivit en i våran familj och när en är borta fattas en stor bit.

Men jag ska inte ljuga. Klart det tar tid, sen kostar dom och förvirrande kan det bli när man ska träna alla och tävlar så effektivt med allihopa. Jag har ju olika kommandon på allihopa och speciellt tjorvigt blir det när jag tränar Ia och Unik som är i samma klass i lydnaden. Många gånger får jag stanna upp och fråga ”vilket kommando var det jag använde till Ia i dirrapporten?! Shit”’ Haha. Men det går och det är fantastiskt roligt.

Jag är omringad av fina vänner som också har hundintresse och aldrig är det något problem att ta med alla mina hem till dom när vi ska ha filmkväll eller något. Sen har jag Maria som hjälper mig om det krisar på jobbet och jag måste jobba över då tar hon hand om mina hundar. Samma med Anna, mormor och morfar, dom finns och ställer upp. Sen är det ju som bra att man har ju deras hundar också när dom behöver hjälp, man ger och tar. Då får man så mycket tillbaka!

Nä 3 hundar är inte besvärligt men visst att det tar tid men det är tiden jag gärna lägger ner på just dom!

317

3 reaktioner på ”ATT HA 3 HUNDAR

  1. Åh det är så mysigt med en hel flock… Snart har jag fyra stycken även om två bara är till låns så älskar jag att ha många omkring mig ❤ Skulle jag ha råd och tid så skulle jag ha fler än två själv men det är lagom med två speciellt när jag kommer ha två extra daghundar då och då 🙂

    När får du din stjärna och vad blir det för någon?

  2. Tre hundar funkar bra 🙂 I vårt fall har vi ju tre hanar med väldigt liten åldersskillnad och det skulle jag nog inte göra om.
    Jag försöker ha samma kommandon, skulle nog inte kunna hålla reda på allt annars 😆

  3. Åh låter så härligt =) Tänk att hundar kan förrändra ens liv så drastiskt och göra en så lycklig!

    Du och din trio är så fina ihop, harmoniska och ett himla härligt gäng =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s