Då börjar vi denna resa Unik

Okej att man kommer in med en hund till veterinären som har ”mildare problem” typ urinvägsinfektion eller ett sår i trampdynan. Men att komma in med att hunden har snopp-problem gör så man känner lite ehum okej, vadfan händer?

För att göra en lång historia kort.

För en månad sen åkte jag in med Unik då han hade problem med snoppen. Den fastnade utanför förhuden och sen fick han inte in den igen, den svullade upp och alla vet ju att det inte är så bra att ha snoppen ute hela tiden. Vi åkte in och hon kollade igenom honom och då pillade hon in den och sa att jag skulle göra det när vi kom hem för det gick så enkelt, okej tänkte jag. Jag frågade om vi inte skulle få nå antibiotika eller något för han måste ju ha infektion, nej det behövdes inte. Sen en dag när jag kom hem från jobbet så hade hela hans snopp svullnat upp och blödde. Jag ringde då in igen och då efter ett tag ringde MIN veterinär upp mig, hon är bra och jag hade hoppas vi hade fått henne första besöket men då var det akuttid. Men iallafall efter att ha pratat med henne så kom vi överrens om att vi skulle åka in så skulle Unik få vara där över natten då han hade hög feber. Att lämna han där var det värsta jag varit med om men jag visste han var i goda händer. Dagen efter fick jag hämta honom och då hade han varit sederad under natten och på morgonen hade dom undersökt honom. Man såg inget som avvek då och vi fick åka hem. Han var pigg och glad igen hemma. Snoppen var där den skulle och jag hade is i magen.

Men sen nu under helgen så blev allt sämre, han hade snoppen ute igen och när vi har promenerat ute har jag fått pilla in den för att han inte ska förfrysa den. Igår hade vi tid hos veterinären igen. Min veterinär kollade på honom och sa att den ser ju inte bra ut och det kan man ju inte förvänta sig när han inte får in den. Då pratade vi om att göra en plastikoperation för att vi diskuterade om det var så att hans förhud var för trång men hon och en annan veterinär skulle kolla på honom senare på eftermiddagen och sen ringde hon mig på kvällen och allt var mer ”komplicerat” än man trodde. 😦

Det Unik har är inte vanligt och det är inte en operation man bara gör sådär utan man måste fundera, diskutera och bolla tankar. Hans penissträng är för kort och förhuden är för kort. Den är nog inte alls för trång hans förhud utan för kort. I Mars ska vi träffa en specialist från Danmark och vi ska sitta ner tillsammans och komma fram till vad som är bäst. Eftersom det här inte är vanligt gör man inte detta varje dag.

Nu är man inne på att göra en Penis Amputation och om det inte är det som behövs så är man inne på en plastikoperation eller om specialisten sett liknande fall och har någon bättre lösning.

Tusen tankar snurrar inom en. Tusen känslor och man tänker vadfan. Är det någon som ska drabbas av sånahär ”Unika fall” är det jag. Det står liksom Malin på dom. Igår var jag nog mest i chock – penis amputation liksom? Det är ju en väldigt komplicerad operation men efter att ha pratat med min veterinär och Catarina känner jag mig lite lugnare nu. Man har liksom inget annat val än att andas och försöka hålla sig lugn. Andaas Malin!

Igår var Uniks snopp så fin efter att han kom hem från veterinären, den var inne och han kissade bättre och var piggare. Nu imorse var den ute igen. Nåja. Nu ska han få smärtstillande, bo i tratt och jag måste se till att ha snoppen är inne där den ska tills vi ska träffa speciallisten.

Unik är en krigare. Tänk vilken smärta man ska ha när man har snoppen ute och hur ont det ska göra men aldrig har han klagat. Han har haft glädje i sina ögon och kommit med leksaker ”lek med mig mamma”. Unik är en krigare och han är fruktansvärt stark. Han gör mig starkare och tillsammans klarar vi det här.

523953_262523287190843_1334123085_n
Jag ska alltid hålla din tass. Nu och föralltid.

16 reaktioner på ”Då börjar vi denna resa Unik

 1. Det kommer gå bra ska du se malin bara att hålla sig lung och vänta på vad dem säger sen som man brukar säga att man ska ta dagarna som dem kommer.. visst det är svårt men det är det bästa lilla nikis och du är riktiga kämpar ni klarar mkt tsm.. 🙂 🙂 du är så duktig med hundarna fortsätt med det du håller på med 😀 du är bäst malin 😀 vet inte vad jag och mamma skulle göra utan dig.. puss kram.. <33 Ni klarar det här det vet jag 🙂

 2. Helt sjukt vad du råkar ut för. Jag trodde nästan inte på dig igår kväll, amputera snoppen – det händer ju bara inte.

  Unik och du kommer igenom detta också!

  Kram

 3. Otur är förnamnet! Stor kram till er! Det är alltid tråkigt att åka in på sjukan, speciellt när det inte blir bättre efter första besöket utan man får hålla på och felsöka, ha alternativ, inte veta..

 4. Det är ju helt galet, tar det aldrig slut? Hoppas ni kommer fram till en bra lösning och att allt kommer gå som smort och att problemet snart är ett minne blott! Kramar!

 5. Men herregud, ja du Malin det står verkligen ditt namn över dessa åkommor. Man kan ju undra varför dina hundar och du drabbas? Finns det ett tecken? Är det specialistveterinär du ska bli?

  Hoppas den Danske experten har utmärkta förslag på vad som ska göras och att Unik får fix på snoppen snart! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s