2013 MÅL???

Är lite kluven.. Skriver ni ut era mål? Varför skriver ni ut dom? Och om ni inte gör det, varför inte?

Jag vet inte om jag ska skriva ut mina mål med barnen, velar såhär mitt i natten.. Visst skulle jag vilja det för de är roligt men ändå funderar jag hit och dit.

413946_233942960048876_1669539126_o

9 reaktioner på ”2013 MÅL???

 1. Jag skriver aldrig ut mina mål. Tycker inte andra har något med mina personliga mål att göra.

  Med min hund sätter jag inte upp några mål eftersom han är en egen individ som jag tränar och har kul med. Att sätta upp mål och bestämma hur långt han ska komma på ett år anser jag att jag inte är behörig att avgöra.

  Däremot har jag drömmar och jag strävar efter att ta allt som det kommer och försöka njuta av det vi gör ihop och inte stirra mig blind på resultat och prestationer.

  • Jag kan tycka det är kul med mål och ser inget negativt med deet.. Man kan ju ändå träna och ha kul med dom, därför man har hund 😉 Målen är ju inte ett måste, ja menar allt kan ju hända på ett år men det kan ju vara roligt att ha något mål att sträva mot vare sig man gör det på ett år eller 5 år liksom..

   • Ja vi är ju olika och jag skrev utifrån min åsikt och hur jag fungerar. Tycker det är så mycket negativt med mål. När jag slutade lägga upp mål och ta framgångarna och motgångarna som de kom så slösade jag mindre energi på att deppa över när det gick dåligt. 🙂

 2. Jag skriver ut målen. Har både tränings och tävlingsmål och tycker det är kul att ta fram dom i slutet av året och använda dom i utvärderingen. Tycker inte det är någon stor grej, i år har vi exempelvis inte nått alla mål men å andra sidan gjort annat kul som inte var tänkt från början… Men allt beror väll på hur man funkar själv, om man känner att målen blir ett kvitto på lyckande/misslyckande eller lägger en negativ press på sig själv och hunden är de kanske inte så bra.

 3. Jag har inte bestämt mig om ja ska skriva ut målen eller inte.. sist jag skrev ut fick ja sån ångest över att vi inte nådde upp till dom så då sluta ja.. men de håller på vara några år sedan.. de kanske är dags att pröva igen..

 4. Jag brukar ju skriva upp små delmål vi sysslar med varje månad. Det är mest för egen del att få en spark i baken och strukturera upp träningen. De ”stora” årsmålen brukar jag också skriva för min egna del. Ha något att sikta på och träna mot. Tycker det är lättare. Sedan kan mina mål ändras hej vilt under tiden, inget är ristat i sten 🙂 De finns där som en morot för mig, ibland känner jag att de blir för höga och jag känner mig stundvis värdelös som inte kommer nå de 😦 men då suddar man och ändrar lite i planeringen och sätter lite lägre och fler delmål 🙂

 5. Jag skriver ut målen. Jag behöver något att sikta mot, men sedan är det inte sagt att jag eftersträvar att uppnå alla, utan det är mest som ”stödpunkter” i min träning 🙂

 6. Jag tänker skriva mina mål. Mål är just mål, dit vi siktar. Men det är inte skrivet i sten utan något jag kan ändra beroende på hunden och mig. De är inga maskiner utan allt kan hända på vägen.

 7. Jag brukar (brukade) skriva ut mina mål på en övergripande nivå något nedskalat. Sen detaljplanerade jag och hade högre mål för mig själv som jag inte delade med mig av. Generellt sätter jag rätt höga mål och räknar inte med att nå allt. Om jag skulle skriva ut alla mål jag har så skulle folk tro jag hade storhetsvansinne, haha.

  Just nu händer så mkt i livet så jag har svårt att sätta andra mål och avvaktar med det. Eller…? Kanske har några i hemlighet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s