2 steg bak och 1 steg framåt

Jag brukar sällan vara missnöjd med något moment man tränar på för ju mer och mer man tränar, bättre och bättre ska det ju bli men det är bara inse JAG får helt enkelt inte till friaföljet. Att ha en hund som tränger i friaföljet tycker jag är lättare att träna bort (bakåtbelöning) och träna på att plocka upp hunden från ligg/sitt/stå osv – Sinus trängde massvis men vi fick bort det med bakåtbelöning.

Att ha en hund som går som en häst, skuttar som en känguru och stampar med tassarna -det är svårt! Jag har kört mycket kortkoppel ett tag men inte fått fram dom framstegen man borde få och Unik är en ganska högtempererad hund – går lätt upp i förväntan och exploderar tillslut 😉 Jag kollade på filmer från förut och då gick han inte alls såhär ”dåligt” – han skuttade ingenting och hade riktigt bra frittfölj! Alla andra moment sitter så fint men man måste ju ha ett bra frittfölj som ser ok ut. Vi lägger nu ner mycket tid på att få friaföljet att funka eller åtminstonde känna att man ser framsteg. Kan ju säga att detta trodde jag inte för 1 år sedan – att friaföljet skulle vara vårat stora problem. Hade mer gissat på fjärren typ..

Personlingen tycker jag det är rätt charmigt när han går som häst, skuttar som en känguru och stampar med tassarna – man ser tydligt hur GLAD han är och hur mycket han älskar det. Tyvärr håller inte domarna med och ger oss en fet 6,5 i betyg istället – han håller jättefin position och är så himla lycklig men det köper inte domarna 😉

Vi får nöta på och försöka få till det men funkar det inte så sadlar vi helt enkelt om! Då prioriterar vi brukset, då dom lite snällare i brukslydnaden och faktiskt har jag fått mersmak för det 😀 Vi kör det rätt intensivt nu och jag älskaaar spåret!

3 reaktioner på ”2 steg bak och 1 steg framåt

  1. Men när du skriver sådär så vill vi ju se film på det friaföljet ni har nu, vill ju se skutten och glädjen! Så – FILMA!

  2. Ja, detta får du till. Sting gick ju som en häst när han var yngre, i början tränade jag för att få bort det men sen struntade jag i det och då försvann det. Men när det kommer såhär och du redan går långsamt som du gör – då är ju inte att gå långsammare något tips av värde…

    Jag vill också se film 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s