Stolt som en tupp

Mycket har hänt på sista tiden. Jag har fått en fast tjänst på jobbet 1 år framöver, på 81 procent. Unik har gjort MH och vi har tävlat lydnasklass 3. Jag har tagit ett beslut och det känns nervöst, spännande och något helt nytt för mig.

Men vi tar allt från början, mycket roligare så. 😉
Unik och jag hade en riktig framgångsrik helg för två veckor sen och jag är så himla stolt över min lilla brunråtta.

På lördag den 12 Maj gjorde vi MH och jag hade helt fel uppfattning om min hund 😉 När Sinus gjorde MH visste jag precis hur han skulle reagera men med Unik var det svårare. Jag trodde jag hade en lite mer känsligare hund men tji fick jag! Unik skötte mh;t med bravur! Han är en social gosse som litar helt på mig. Under banan fick man se hur bunden Unik är till mig. Han är som hunden i filmen hachiko, skulle jag dö så skulle Unik sitta vid min gravsten ända tills jag kommer tillbaka. Min älskade lilla hjärtevän. Nåja tillbaka till mh;t – en social kille som inte blir särskilt rädd och inte heller arg. Avslutades med etta på skott, härligt!

Dagen efter mh;t på söndag så tävlade vi lydnasklass 3 med målet att köra igenom hela programmet utan att bryta. Jag hade med mig bästa uppfödaren som skulle lära ut mental träning och jag är så tacksam att hon var med. Att hon fanns där gjorde så mycket.. Direkt jag satte mig i bilen och vi skulle åka mot tävlingen hade hon skrivit ihop ett litet papper med saker jag skulle tänka på under dagen.
– Mål
– Syfte
– Krav

Jag älskar att träna hund och jag älskar att tävla men jag har så himla höga krav på mig själv, har alltid haft det. När det inte har gått perfekt på tävling eller känslan inte har varit toppen så har jag brytit hela programmet, inte bara momentet utan allt och det är så förbannat dumt!  Början av året 2012 har varit turbulent för mig. Jag förlorade min bästa vän vilket har och är så förbannat tungt, mycket dåligt hände på privatplan och många av mina nära vänner har haft det tungt och då blir man så ledsen. Men jag har ändå alltid velat fortsätta utvecklas i träningen med Unik och tävla. Kan nog vara tacksam att jag har så fina vänner omkring mig (piteågänget som gav så mycket) och att min bästa träningskompis Maria släpa med mig ut och träna.  I början när Sinus gick bort ville jag lägga av med hunderiet men man måste falla för att kunna resa sig igen och sakta men säkert ta sig tillbaka så när jag bröt andra tävlingen med Unik som vi tävlade i början av detta år så hann vi bara köra gruppmomenten och sen ett 30 sekunders frittfölj. Jag fick panik, presentationskrav på mig själv och såg Sinus framför mig och det kändes inte bra så jag bröt och sprang av från plan och belöna min fina Niken för att han varit så duktig det lilla vi nu körde. Nu tänker jag annorlunda! Det behöver inte gå perfekt på tävling och alla höga krav jag har på mig själv ska jag inte ha. Jag är där för min skull, för Uniks skull och inte för alla andras skull och jag skiter i vad alla andra tycker. Det spelar ingenroll om det går dåligt eller om man inte får 1:a pris  FÖR det som räknas är att jag och min hund har roligt, att vi är ett team och finns där för varandra, stöttar varandra och får utvecklas tillsammans. Att tävla är ingen lek, mycket som ska falla på plats. Man ska ha sina nerver i schack och hunden ska klara av allting trots all störning runtom.

Men Iallafall JAG bröt inte denna tävling!! Vi körde igenom hela klass 3 och fyfan vilken tur vi gjorde det för Unik slog till med klassvinst och uppflytt till ELITEN! Unik är i eliten, min lilla unghund är i eliten! Kan inte förstå det. Vi uppfyllde målet, syftet och kravet för dagen och vi hade det förbaskat roligt, det kändes bra!!! 😀

Här är betygen.
Platssittning: 10
Platsliggning: 10
Fritt följ: 9
Sättande: 10
Inkallning: 10
Rutan: 10
Hopp/apport: 9 (stannade upp innan återhoppet)
Metallapport: 8 (dk, tvekade på första kommandot)
Vittring: 0 (tog rätt, men bytte)
Fjärren: 9,5
Helhet: 9

Summasummarum: 1:a pris på 266 poäng och uppflytt till eliten!

Jag älskar dig.

Sommaren börja komma fram nu och vi tränar och nöter på! Vi har börjat traggla elitmomenten och det är mycket som ska finjusteras och falla på plats men det är grymt roligt! Unik utvecklas för varje dag och att träna med lilleman är guld. Vi har även spårat endel och han går så fint. Fort går det så farten ska jag sakta ner men vilken näsa han har. Nu nästa vecka ska vi dra igång med rapportträningen och till hösten blir det att starta en appellrapport, det är iallafall planen. 😉 Visst var det så Maria? Haha.

Denna vecka är vi även hundvakt till fina schäfern Nato. Unik är lycklig, han är så glad att han en kompis i lägenheten. Två hundar är roligare än en, så är det bara. Se när dom leker ute och Unik äter även bättre nu för att Nato är här.


Igår satt jag och tänkte på fina Sinus. Min älskade vän, så mycket den hunden lärt mig. Så mycket kärlek han gav och föralltid han är med mig.
Jag tittar ofta ut över horisonten, sträcker ut mina händer i hopp om att nå dig. ❤

15 reaktioner på ”Stolt som en tupp

 1. Å, vad du är klok Malin. Så himla klokt och fint skrivet. Har du läst boken av Nina Svartberg ”Att lyckas på tävling”. Den hjälpte mig mycket när jag tävlade med Pyra. Jag skaffade också en bok där jag skrev ner mina mål med varje moment och var MINA svagheter fanns. Sen skrev jag också att det viktigaste är att ha kul. Så lik Unik är sin moster. I morse fick dagisfröken dra in henne eftersom matte försvann!!! Så himla glad jag är för er skull. Ni är ju superduktiga bägge två. Kram

 2. Jag är så enormt stolt över dig, men det vet du redan!!
  Jag struntar fullständigt i erat tävlingsresultat (även om det är kul att det gick bra), men jag är så glad över att du skapade din egen målbild, höll dig till den och var flexibel nog att ändra efterhand som tävlingen fortsatte! OCH DU GJORDE DET!!! DU GENOMFÖRDE EXAKT DET DU HADE BESTÄMT DIG FÖR!!!
  Du kan göra precis allt du vill, gå bara in med rätt förutsättningar för att lyckas!!
  Kram!

 3. Underbart att läsa! Så bra skrivet och så roligt att läsa! Ni är superduktiga och jag har dig som vår förebild i hundträningen. Vi tror på er och hoppas att vi kan stötta er lika mycket som du stöttar oss. Snart kanske vårt ”stå” funkar också 😉 Superhärligt att åter igen läsa här på bloggen och vi ser fram emot fler uppdateringar om era bravader – med och motgångar. Alla lika viktiga! Du är alltid välkommen att komma hit ned för att hälsa på, bara du eller både du och Niken – att flyga är inget problem alls! Jag hoppas verkligen vi kan ses en sväng när jag kommer upp i juli. Stora kramen!

 4. Ja min kära vän vi ska tävla appell rapporten 🙂 ni är så underbart duktiga du och niken och det är skönt att du har tänkt om ang tävling det är så rätt det du skriver …tusen tack min kära vän för att du finns jag är lyckligt lottad att ha dig som vän kram

 5. Vad glad man blir av att läsa detta! 😀 Stort grattis till era fina framgångar! Tycker att du verkar ha hittat en väldigt bra inställning till träning och tävling! Det ska ju vara roligt för dig och Unik, det är ju det viktigaste! Kram!

 6. Oj, grattis till jobbet! Kloka ord, det är lätt att ställa höga krav på sig själv, dumt, för mig är meningen med hundsport ju att ha kul med sin hund och ha mål att sträva efter. Har undvikit tävlingar så länge nu tills jag blivit övertalad och intalade mig själv att allt inte måste vara perfekt, så länge jag har kul med min hund och tävlar för att det är roligt.
  Tummen upp för att du bloggar igen 😉

 7. Härligt med ett blogginlägg, har saknat dina ord & bilder här på sidan 🙂
  Det klart du ska vara stolt som en tupp över din GRYMMA kille.
  Kämpa på & ta hand om er!
  Kraaaam från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s