DEPP

Jag var och röntgade Unik i torsdags och han skötte sig så fint lillgossen. Han är så himla lätt att ha med sig och verkligen en guldvärd liten hund. Jag röntgade ryggen, HD och ED. Ryggen var ua och rätt antal ländkotor så det kändes ju skönt. När jag såg plåtarna på höfterna såg inte den högra alls lika bra ut, den såg slapp ut så jag har mått dåligt sen röntgen för magkänslan sa han inte är fri.
Idag kom resultatet in på hunddata (fort gick det!) men tyvärr fick han HD grad C, det känns förjävla trist. Unik är en hund som är fint musklad och han är väldigt nätt så det är ju bra, att jag hållt han så fin i formen. Visst kommer han funka och tävla och träna med men det handlar ju inte om det, de handlar om att det är tråkigt att han fick C för det gör ont, det känns inte bra. Depp och ledsen är jag idag.

Ryggen var ua.
HD C
ED ua.

Jag ska vänta tills jag får hem pappret från skk och se om han fick dubbel C på båda höfterna eller om det bara var på ena och sen ska jag ringa och prata med dom och ja jag ska röntga om han om 1 år..


Finaste lilla Unik samma hund ändå!

11 reaktioner på ”DEPP

 1. Malin, nu är du i samma sits som jag var när jag fick veta att Nova har C-höfter! Deppa inte, det kommer inte ha någon betydelse så länge du håller honom musklad och aktiv 🙂 Nova är snart sju år och hennes höfter märks inte av ett dugg. Om dom kommer att göra det, så lär det bli först när hon blir gammal och stel. Samma med Unik förmodligen. Bara att ta dagen som den kommer, och inte se framåt och oroa dig i onödan. Det är bara en bokstav!

 2. Det löser sig Malin, jag lovar! Som du säger, det gäller att hålla honom bra i hullet och musklad. Det är inte ens säkert att det kommer märkas av då! Och det finns ju stor möjlighet att röntgen om ett år visar ett annat resultat!
  Vet att det är svårt, men glädjs åt att de andra svaren var bra! 🙂 Stor kram!

 3. Vad tråkigt! Men C behöver ju inte innebära begränsningar, och Unik som är i så fin form borde inte påverkas direkt.

  Men jag förstår att det är tråkigt

 4. Är nog så om det står C att det är bägge 2, har för mig att det står t.ex HD ”B” & ”C” annars, men är inte hundra på det!
  Min förra schäfer hade HD grad C, hon blev 12 ½ och hade aldrig ont!
  De flesta påverkas inte alls så försök att inte deppa! Vet att det är tråkigt men se det fina, ryggen var helt ok! 🙂

 5. Jag kan bara hålla med de övriga som skrivit här- det behöver absolut inte vara så att Unik någonsin känner av sina höfter. Gamla hundar kan ju bli stela & ha ont ändå, för att det är gamla.

  Så länge han är aktiv & hålls musklad (vilket du ju gör oavsett) så behöver det absolut inte vara någon katastrof. MEN jag förstår samtidigt att det känns deppigt så här direkt. Jag har ju själv avlivat en hund med HD E & deformerade höftkulor på båda sidorna- men där är ni ju inte tack & lov :)!

 6. Vad trist med HD C, hoppas det bara är på ena höften och att det inte är något som kommer påverka Uniks livskvalitet! Skönt att ryggen och ED såg bra ut i alla fall! Kram!

 7. Åh förstår dig men jag vet flera hundar som har grad C som lever jättebra liv & inte känner av det ett dugg. Det är väl bara att hålla honom musklad & fin så kan du ju som sagt röntga om senare om du skulle vilja. Så länge det inte påverkar Unik negativt så är det ju ändå okej!!
  Tummen upp för att de andra resultaten var bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s